loading...

понедељак, 30. новембар 2020.

PRSTE DA POLIŽEŠ: Posan pasulj prebranac iz rerne (VIDEO)

 

U vreme posta najukusniji obrok je pasulj prebranca.


Potrebno je:


600 g pasulja

2 dl ulja

pola kilograma luka

so

slatka mlevena paprika

biber

lovorov list

Priprema:


Pasulj dobro oprati, naliti sa vodom i staviti da se kuva. Kad provri tu vodu prospemo i nalijemo drugu vodu. Opet staviti da se kuva. Vodite računa da se ne raskuva, jer ćemo ga dodatno kuvati u rerni. Kad je na pola isključiti i ostaviti da stoji.


Dok se pasulj kuva oljuštiti luk i iseći na rebarca. Staviti u posudu ulje, pola od ukupne količine ulja i dinstati luk. Dodati začinsku alevu papriku, so, lovorov list. Ovde možete dodati i biber.


Pročitajte i: Karamel oblande sa keksom (VIDEO)

Uzeti tepsiju u kojoj ćemo pripremati pasulj. U nju staviti pasulj, pa odozgo luk, pa malo polijete uljem, pa ponovo pasulj pa luk i opet ulje. Na kraju treba gore da vam bude pasulj. Ponovo ga malo zalijete uljem i naliti sa još malo čorbe u kojoj se kuvao pasulj.


Pasulj vaditi rupičastom kašikom da se ocedi od tečnosti.


Stavite u rernu da se peče. Nakon oko pola sata vaš ručak je gotov.




*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?


*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 


Izvor: mojakuhinja.rs


Inicijalizacija u toku...

Нема коментара:

Постави коментар