loading...

петак, 4. децембар 2020.

Najpopularniji recepti

 

Ferrero torta

srednje zahtjevno 12 osoba

Ferrero torta/slika/167722/

carica69

Cool Chef carica69

20.04.2009.

Obožavam Ferrero,to mi je jedina čokolada koja me ostavlja bez daha,oduvijek sam imala želju ovako nešto napraviti,a Coolinarika mi je to omogućila,jer je našla Vas,moje drage kuharice,volim Vas i zbog toga Vam hvala…


PODIJELI + VIŠE

Sličnirecepti


Torta Ferrero

 


Torta Kivila

Sastojci 12 osoba

Biskvit

5 kom jaja

100 gr čokolade

150 gr šećera

70 gr. brašno

1 kom. pecilnog praška

1 kom vanilin šećera

30 gr. krušne mrvice

3 žlice mljevenih lješnjaka

70 gr maslaca

Krema

50 dag sira mascarponea od Vindije

1/2 l slatkog vrhnja Sania

40 dag nutele original

100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)

100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš

i još

200 gr čokolade za kuhanje

2-3 žlice ulja

1 dl toplog mlijeka

4 žlice nesquk-a original

za kalup

malo maslaca ili margarina

malo krušnih mrvica za posipanje kalupa

 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU

Totalno cool članak


Čaroban svijet slastica

Coolinarika zna koji su recepti najbolji!


E-mail adresa


 Dnevni Mjesečni


 Prihvaćam Uvjete korištenja i Politiku zaštite osobnih podataka web stranice Coolinarika.com

 PRIJAVI SE


Priprema

1.

Pripremiti kalup promjera 26 cm.


Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.


 



2.

Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .



3.

Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .


 



4.

Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.


5.

Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.


6.

Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.



7.

 Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.


Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.


8.

Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.


 


Posluživanje

Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike..


P.S.


malo sam prepravila recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na "mrvice" koje su u postupku,pa sam to malo korigirala...ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima sada razjasnila taj misterij :DDD !!




Isprobale:

sunseeker

bouble

violet-love

dvazen

zazu

mila moja zazu


maja1980

helgica

masatera

antoinete

drvi

Naada

moja slatka ninočka

klik još jednom


ferreo čarolija

carski okrunjena mila tunjevina

slika dana

i opet moja mila Sanja jednu po jednu


Tagovi

tortetortaferrerotorta-ferrerofererocokoladaferrero-torta... prikaži sve

PODIJELI + VIŠE

LICENCA: 


Ovako je drugima ispalo

Jedna bukara mom tateku za rođosFerrero by caricaRođendanska za mog burazera ;)

 

Pogledaj još i...


Adventski medeno

Komentari (776)Učitaj prethodne komentare

Skupljačica recepata Cindy8676

08.03.17. 15:07

Odlična :mah: fotkica u galeriji.


brocka06.04.17. 14:26

Luna 5 otopljeni maslac ide u biskvit,ja zajedno otopim maslac i čokoladu prohladim i dodam u smjesu za biskvit


Carice moja neznam koliko svraćaš ovdje,ali tvoja ferreica je kod nas jedna od omiljenih <3


25.02.18. 18:22

Bok! Da li u kalupu ima papir za pecenje koji je namazan maslacem pa krusnim mrvicama ili bez papira za pecenje ? hvala


 


 


tina-2113.04.18. 11:56

Bok! Zanima me dal je torta dosta cvrsta da ide pod fondan?


Cool Chef Tamara

03.12.18. 15:14

<3


anasaja17.02.19. 22:00

Odlična!!Hvala za recept!!<3


Tufahijica, Cooharica


17.04.19. 22:11

Ako bih pravila u kalupu promjera 28 cm da li da poduplam mjeru ili da uvecam za pola? Pravila bih je kao donju koru za dvospratnu svadbenu tortu i da li je to pametan izbor? Hvala


anitalauraivan18.04.19. 16:38

I ja bi pravila u kalupu 28cm pa me zanima postupak.


katek, prof. Log-in

10.06.19. 22:12

Odlična torta,napravljena već puno,puno puta 


larose07.01.20. 16:14

Mogu li da umesto maskarponea koristim krem sir? :)


POŠALJI

Više na webu



Znate li u kojem ćemo napitku još više uživati pustimo li ga samo do točke vrenja kako bi sačuvao aromu?



Svi ga imate kod kuće, ali vjerojatno niste imali pojma kakva sve jela možete s njim napraviti



Catherine Middleton: Komad štedljive vojvotkinje koji proljepšava svako izdanje i ljeti i zimi



Vratile obline u modu: 15 legendarnih ljepotica s figurom pješčanog sata



Odabrala Melania Trump: Bajkovito uređenje za posljednji Božić u Bijeloj kući


Coolinarika Facebook stranica Podravka YouTube kanal Coolinarika Pinterest Coolinarika Viber Coolinarika Instagram

Pratite nas na


Na vrh stranice


Podravka d.d.© Podravka d.d. 2003.—2020. Coolinarika je registrirani žig Podravke d.d.Pogledaj desktop verzijuKako koristiti CoolinarikuPomoćImpressumKontaktUvjeti korištenjaZaštita privatnostiOglašavanjePostavke kolačića Colinarika ima kvar? Prijavi i popravi. :)

Odskrolaj do dijela gdje si primjetio/la kvar i snimi stranicu.


Snimi stranicu


Poništi prijavu

Prilikom slanja prijave, poslat ćem

Нема коментара:

Постави коментар