Ferrero torta
srednje zahtjevno 12 osoba
Ferrero torta/slika/167722/
carica69
Cool Chef carica69
20.04.2009.
Obožavam Ferrero,to mi je jedina čokolada koja me ostavlja bez daha,oduvijek sam imala želju ovako nešto napraviti,a Coolinarika mi je to omogućila,jer je našla Vas,moje drage kuharice,volim Vas i zbog toga Vam hvala…
PODIJELI + VIŠE
Sličnirecepti
Torta Ferrero
Torta Kivila
Sastojci 12 osoba
Biskvit
5 kom jaja
100 gr čokolade
150 gr šećera
70 gr. brašno
1 kom. pecilnog praška
1 kom vanilin šećera
30 gr. krušne mrvice
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 gr maslaca
Krema
50 dag sira mascarponea od Vindije
1/2 l slatkog vrhnja Sania
40 dag nutele original
100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
i još
200 gr čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice nesquk-a original
za kalup
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Totalno cool članak
Čaroban svijet slastica
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
Prihvaćam Uvjete korištenja i Politiku zaštite osobnih podataka web stranice Coolinarika.com
PRIJAVI SE
Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 26 cm.
Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
2.
Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .
3.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
4.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
5.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
6.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
7.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
8.
Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.
Posluživanje
Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike..
P.S.
malo sam prepravila recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na "mrvice" koje su u postupku,pa sam to malo korigirala...ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima sada razjasnila taj misterij :DDD !!
Isprobale:
sunseeker
bouble
violet-love
dvazen
zazu
mila moja zazu
maja1980
helgica
masatera
antoinete
drvi
Naada
moja slatka ninočka
klik još jednom
ferreo čarolija
carski okrunjena mila tunjevina
slika dana
i opet moja mila Sanja jednu po jednu
Tagovi
tortetortaferrerotorta-ferrerofererocokoladaferrero-torta... prikaži sve
PODIJELI + VIŠE
LICENCA:
Ovako je drugima ispalo
Jedna bukara mom tateku za rođosFerrero by caricaRođendanska za mog burazera ;)
Pogledaj još i...
Adventski medeno
Komentari (776)Učitaj prethodne komentare
Skupljačica recepata Cindy8676
08.03.17. 15:07
Odlična :mah: fotkica u galeriji.
brocka06.04.17. 14:26
Luna 5 otopljeni maslac ide u biskvit,ja zajedno otopim maslac i čokoladu prohladim i dodam u smjesu za biskvit
Carice moja neznam koliko svraćaš ovdje,ali tvoja ferreica je kod nas jedna od omiljenih <3
25.02.18. 18:22
Bok! Da li u kalupu ima papir za pecenje koji je namazan maslacem pa krusnim mrvicama ili bez papira za pecenje ? hvala
tina-2113.04.18. 11:56
Bok! Zanima me dal je torta dosta cvrsta da ide pod fondan?
Cool Chef Tamara
03.12.18. 15:14
<3
anasaja17.02.19. 22:00
Odlična!!Hvala za recept!!<3
Tufahijica, Cooharica
17.04.19. 22:11
Ako bih pravila u kalupu promjera 28 cm da li da poduplam mjeru ili da uvecam za pola? Pravila bih je kao donju koru za dvospratnu svadbenu tortu i da li je to pametan izbor? Hvala
anitalauraivan18.04.19. 16:38
I ja bi pravila u kalupu 28cm pa me zanima postupak.
katek, prof. Log-in
10.06.19. 22:12
Odlična torta,napravljena već puno,puno puta
larose07.01.20. 16:14
Mogu li da umesto maskarponea koristim krem sir? :)
POŠALJI
Više na webu
Znate li u kojem ćemo napitku još više uživati pustimo li ga samo do točke vrenja kako bi sačuvao aromu?
Svi ga imate kod kuće, ali vjerojatno niste imali pojma kakva sve jela možete s njim napraviti
Catherine Middleton: Komad štedljive vojvotkinje koji proljepšava svako izdanje i ljeti i zimi
Vratile obline u modu: 15 legendarnih ljepotica s figurom pješčanog sata
Odabrala Melania Trump: Bajkovito uređenje za posljednji Božić u Bijeloj kući
Coolinarika Facebook stranica Podravka YouTube kanal Coolinarika Pinterest Coolinarika Viber Coolinarika Instagram
Pratite nas na
Na vrh stranice
Podravka d.d.© Podravka d.d. 2003.—2020. Coolinarika je registrirani žig Podravke d.d.Pogledaj desktop verzijuKako koristiti CoolinarikuPomoćImpressumKontaktUvjeti korištenjaZaštita privatnostiOglašavanjePostavke kolačića Colinarika ima kvar? Prijavi i popravi. :)
Odskrolaj do dijela gdje si primjetio/la kvar i snimi stranicu.
Snimi stranicu
Poništi prijavu
Prilikom slanja prijave, poslat ćem

Нема коментара:
Постави коментар